Over OMA

Zorgen rondom lopende aanbesteding?

Bij de ombudsman aanbesteding (OMA) kunt u terecht met uw zorgen rondom lopende aanbestedingen van de overheid. OMA is een onafhankelijke stichting, en opereert volledig zonder winstoogmerk. Dit initiatief is gestart door experts vanuit de markt en de overheid, bedoeld om een gelijkwaardige dialoog te stimuleren tussen inschrijvers en inkopers.

OMA: transparant en integer

We werken met een team van juridische-, aanbestedings- en branchespecialisten en bieden snel en zorgvuldig niet-bindend advies.

Deskundig advies aanbestedingen

Door in een vroeg stadium een deskundig advies mee te geven aan inschrijvers voorkomen we dat geschillen leiden tot een kostbaar en tijdrovend juridisch proces. In plaats van alleen de juridische kant van de zaak te belichten, heeft OMA oog voor handelsethiek, menselijkheid en de (maatschappelijke) uitwerking van een aanbesteding. Niet de rechten van beide partijen, maar de waarde van het aanbestedingsproces staat centraal. Beter aanbesteden is ons doel.

Als onafhankelijk, integer en een transparante stichting verwijst OMA eventueel naar een deskundige bemiddelaar die de dialoog tussen inschrijver en inkoper helpt te verbeteren.